ÅSMA - två körer i en!

ÅSMA Allegro och ÅSMA Andante är de två sidorna av manskörssången förkroppsligade. Andante står med fötterna stadigt i manskörstraditionen och håller den levande, medan Allegro gärna blickar framåt och testar gränserna för vad manskörsmusiken kan göra.

Vill du sjunga med i någondera kören? Båda körerna tar emot sångare med öppna armar - men vill du sjunga i Allegro måste du räkna med ett sångprov innan du får ställa dig i ledet. Andante samarbetar med Arbis manskör och är således öppen för alla.

ÅSMA Allegro leds av Tommi Penttinen och ÅSMA Andante av Misa Ståhl-Norrholm.

ÅSMA är medlemmar i Finlands svenska sång- och musikförbund, Finlands manssångarförbund och Åbolands sång- och musikförbund.

 

"MED FRAMTIDEN OCH DÅTIDEN I SINNET. MED NUET I SÅNGEN"

 

Fira jul med ÅSMA och Åbo Damkör!

Den 14 december slår vi i ÅSMA ihop oss med en annan institution i Åbos körliv, nämligen Åbo Damkör, något som resulterar i en gemensam konsert som bjuder på julstämning åt var och en.

Båda körerna har genomgått en kraftig föryngringsprocess de senaste åren och det är i samma anda som vi har valt vår repertoar. Vi blandar gamla favoriter med nya och klangfulla bekantskaper och ger oss på allting från Ola Gjeilo till Py Bäckman.

Välkommen att bygga upp julstämningen med ÅSMA Allegro, ÅSMA Andante och Åbo Damkör! Konserten hålls i Henrikskyrkan, den 14 december klockan 15.